Suke celoteh saye klik sini ;)

The Queen

My photo
Nama aku Aisyah. Aku mempunyai pelbagai karakter. Menjaga hati orang bukan kepandaian aku. So, don't say I didn't warned you if you get hurt by my words. Hi ! Really pleasure to know you ;)

Monday, October 22, 2012

The hardest thing to say is "GOODBYE"

18 October 2012, the before I end my last fight, my last war, my last paper and my last day before leave. Sebak. Sangat sebak. Kau call, aku jawab, " Buat ape ? Nak kuar tak ?", " Tak payah study. Nak tgk muke saye lettew" Funny, huh, I remember everything. " Tgk diingat cite yg kite tgk dulu"

My last day with you.

I remember how we spend the night with watching movie. Even dpt called " Ye, kuar dgn ni hahh." Sebelah aku pulak tu menipu. Hahaha, saket hati. Patah hati. But, tolak sume ketepi sbb tu kali terakhir aku akan tgk kau senyum, tengok muke kau, muke lawak kau. Semua. 

19 October 2012, the day. My last paper, last fight, last war, and you going back. GOODBYE. Susah nak ckp. Pagi pagi kau hantar aku balek kampus, " Buat betol betol paper nnti, jangan nakal nakal, jage diri tau. Ape ape text saye" Last words I heard from your own mouth. 

8.12a.m " Goodluck paper kejap lagi comel :* " 
1.50 p.m " Awkkkk. Balik duluuuuu. "


Sebak. HAHAHAHA, serious sebak, sbb aku yang kene cakap "goodbye" Nak nangis tak boleh. But aku gagah jugak, well, biase laa " DALAM PERTEMUAN, ADE PERPISAHAN " Cume sama ade cepat atau lambat je. And, it's sad. Sebab aku takot dilupekan.

Last paper, aku jawab dgn penuh kosong. Otak kosong. KOSONG OOOO *menyanyi lagu najwalatip* Melayang kemane nta otak aku time jawab. Hati pun dah hilang. Tapi aku gagahkan jugak untuk result aku. Buat dengan sedaya upaya. Dan aku telah pon cube yang terbaik.

20 October 2012, I going back. Tapi tiket malam. 11 malam. So, sume orang aku balik dulu sekali lagi. SEKALI LAGI. Dan aku sebak, sbb tinggal aku sorg. Sorg demi sorg balik. Mule dgn, Isma dan jem pagi pagi kejut aku dgn laila bangun. Tak mandi, cume sempat gosok gigi, otak pulak masih bermimpi aku ucapkan ucapan Selamat Tinggal, peluk cium jumpe lagi seminggu semase latihan industri nanti. Begitu jugak, Laila, kinah, lili dan kak fatin. Mereka pulang mengikut susunan name yang aku berikan. Dan, aku ? Sorang.

Duduk dibilik kosong umpama rumah itu aku yang punye, aku melayan diri sendiri, bermonolog, menonton drama adam hawa yang aku download utk mengisi mase yang ade dan berguling guling di katil. AKU RASE SUNYI. ALONE.

Tepat 11 malam, aku di dalam bus. 
GOODBYE UiTM, GOODBYE PENANG

" Penang was something to me. Penang give me a lot. A friendship, a love and who am I now. Sad, happy everything is a memory I won't forget. I've met you at Penang. I've met my pretty, handsome, awesome friends at Penang. THAT IS A BLISS. Every moments, every each count time at Penang , who I met , where I go , I will never forget. That's for sure ! "


The End