Suke celoteh saye klik sini ;)

The Queen

My photo
Nama aku Aisyah. Aku mempunyai pelbagai karakter. Menjaga hati orang bukan kepandaian aku. So, don't say I didn't warned you if you get hurt by my words. Hi ! Really pleasure to know you ;)

Tuesday, May 08, 2012

Don't give UP !

Assalamuailaikum sahabat !
*tak jawab dosa , jawab sayang :P

Okay, aku nak dedicated post harini utk sahabat aku. Sahabat diwaktu aku susah dan jugak senang. Sahabat yang selalu buli aku panggil aku ketot, bolat, kecik , tembam dan banyaaaaaaak lagi yang aku sndri tak ingt. Excuse me, aku gemuk ? Baik sikit ehh ! Tak nmpk ni ni *tunjuk badan* Ni bukan gemok, bolat dan seangkatan dgn nye tau ! Ni name dye sexayyyy ! Hahaha, I'm being sexay in my way tau ! The fat just ober flow at me so that I look sexayyy. Haaa, yg kurus kurus tu tade macam aku ni. So limited edition tau ! 

Eh ? Ape cite lemak lemak ni. Grr, sorry about that. Sambung balek. Urmm, sabahat aku yg pendek dikalagan lelaki :P Bhahaha *gurau jgn amik hati ;) Sahabat aku yang kekadang datang sewel dye nta dr mane. Kawan aku tgk muke mcm "bebudak" bak kate Puan Liza, *muntah darah. Hahaha. Sahabat yang nampak je mcm dia tak kisah tapi actually dia amik kisah cume tak tunjuk. And kau ! Ye kau ! Kau yang aku kenal dah nak dekat setahun setengah kite belajar dalam kelas yang same. 

TOLONG JANGAN GIVE UP BOLEH ?

WANTED !
Nama : NORIKMAL BIN NORDIN
Umur : 20 years old
Kesalahan : Hilang semangat
* SESIAPA YANG MENJUMPAI BELIAU, SILALAH TANGKAP BELIAU SECARA HIDUP HIDUP DAN BERI SEMANGAT KEPADA BELIAU.
Ganjaran : Pahala

Babe , kalau kau cakap kau buat silap untuk masuk UiTM , kau lagi buat silap tau ! Sebab aku pon dulu rase macam kau. Aku dulu cakap aku buat silap masuk UiTM. Tapi, lepas kenal kau, kenal Foodservice, kenal Housemate aku, kenal kak aten, laila, lili and sume family foodservice sume berubah. Aku fikir dari segi positive pulak. Ye, aku pernah rase nak give up. Pernah rase nak keluar dr kos ni sbb aku rase susah. Tapi Allah tu Maha Mengetahui. Allah s.w.t tu tunjuk kat aku dgn berjumpe orang orang macam korang. 

Kau baru kene sikit babe, ni baru kekalahan dalam study bukan hidup mal. Kau kalah dalam stdy, TAKPE. Bangkit balek ! Tak kisah la berape banyak kali kau jatuh pon, bangkit balek ! Sbb ni sume ujian. Okay ? Allah nak uji kite boleh ketidak kite tempuh dgn penuh kesabaran atau kite menyerah kalah mcm tu je. Allah nak tgk kite mintak tolong sape waktu kite susah ni. Sume ni kerja Allah babe. Allah tengah uji kau. 

Aku tahu ape kau rase bile kawan kawan kau lagi berjaye dr kau. Aku pernah rase tu sume. Tapi, kau kene amik tu as kau punye pencungkil semangat kau. Kau amik kejayaan orang lain bagi semangat kat diri sendiri yang kalau orang lain boleh, knpe tak kau ? Allah, tak pernah suruh kau mengalah melainkan kau sendiri yang nak mengalah. 

Cara kau cakap mcm kau dah putus asa tahu tak ? Mane mal yang penuh ceria yang gile gile tu ? Please la weyyhh. Even kau tak grad same kiteorang pon bukan nye kau tak grad langsung kan ? Kite amik pepatah " biar lambat asal selamat " Okay ? Means, kau lambat grad tapi kau selamat la kire nye dr kau nak quit. Okay ? Tak payah nak ngengade nak out dr group tu la kannn. 

Even kau tak naik sem ni sekelas dgn kiteorg pon tapi kau still one of us tahu ? Cume kau kene jadi junior kiteorg la. Hahaha *okay tak lawak pon.  

Kau ingt time ? Hahaha first time kite sume raya rumah fasihah ! Reramai kite sume naik bus rapid pastu berjalan. Ni la first time kite sume kuar sesame even ade la sorang dua tu yang tak join. Even bani pon join ! Hahaha. FOREVER MEMORY NI.

Haaa, ni ! Part 1 kan ? Urmm time sume still awkward lagi. Time ni kite still tak rapat mcm sekarang kan ? 
Zaman memude yang sangat NERD dan NOOB ! 

Aku nak kau tahu, even kau dah tak same batch ngan kiteorang pon You're still the part of the family okay ? Aku kan "adik" kau. Muahahaha ! Aku still jadi orang kiri kanan kau kalau kau susah senang okay ? Chill ? Please don't give up ! Anggap ni just a permulaan utk kau ! 

" The world is not gonna end with failed. It's just a started. " 
" You have fall so many time, why give up now ? "
" If you fall once, twice or even thrice , just stand up again and act like nothing happen ! It's normal ! "

Ingat kate kate semangat tu ! And ingat ni !

Every each thing happen to our life have reason. It's the reason for us to live. Allah is planning the best for us and It's us to make the plan happen !

Sincerely from,
AsiyahJalil

Budak kecik yang annoying aka adik kau yg comel
Kihkihkih ;D

The End