Suke celoteh saye klik sini ;)

The Queen

My photo
Nama aku Aisyah. Aku mempunyai pelbagai karakter. Menjaga hati orang bukan kepandaian aku. So, don't say I didn't warned you if you get hurt by my words. Hi ! Really pleasure to know you ;)

Tuesday, April 24, 2012

Meletop ! :|

Korang ! Korang ! Korang !

Okayy, today 1st time aku on the road after Lesen L siap. Happy la kann dapat bawak kete. So, awal pagi wa bangun , genyeh mate, mengeliat sikit, kemas tilam, sambut towel dan terus basahkan badan :3 
Siap siap sume.

 " Caca ! " <--- menjerit

 Oh, ayah dah panggil. Okay vroom to the Pusat Insentif Lesen Memandu Sdn. Bhd. 

Okay, lebih kurang 10minit sampai la. Amik lesen, tunggu kat luar, 15minit kena panggil 

" Nur Aisyah ! " <--- kene panggil

Okay, dah kene panggil. Cikgu tu ore kelate mu tahu dok ? So, dye cakap 

" Okay, awak masuk kete dulu, buat ape yg patot."

And aku macam blur blur sikit pagi tu pon masuk kete and kedepan kan seat bagi selesa. Oh ! I didn't bring pillow sebab lupe. Hihihi. So, berserah je. Than, test la ape patot. So, cikgu masuk kete dye pon ckp jom. Aku pon tekan klac masuk R then pahe pahe le kome kann. So, here we go !

For satu pusingan okay la aku bawak. Slow motion. Ikut jalan A and pusing dgn selamatnye. Tade resah or trauma sume. Cume still kekok dan keras lagi pegang stereng tu. 

So, here the story start !

For 2nd round, nak pergi jalan B, ade satu incident dimane, I almost accident! Alhamdulillah, Allah Maha Besar. HE protect me from any bad things from happen were as, tak byk kenderaan time kejadian berlaku. So what happen mesti korang tertanye tanye. Ape accident tu ? Ape incident tu ? Well, time nak belok kete ke kiri tu, aku TER-over turn ke kiri, an the car was like langgar tepi side tu yg penuh dgn bebatu ! And disuruhnye tekan break, aku tekan MINYAK ! Oh, damnyewww saat tu sangat gerun ! Suddenly, BOOM ! And kete senget kekanan and the car almost langgar divider tengah pulak! Nasib cikgu tu pegang stereng ke kiri balek and tade kete langsung time kejadian. ALHAMDULILLAH !

Okay, aku kene kuar, and guess what ? Tayar meletop ! Bunyi BOOM tu tayar. And kesian yang amat, cikgu tu terpkse la tukar tayar kat tepi di tempat kejadian. Seriously, by that time, I felt so guilty man ! SERIOUSLY GUILTY :C 

After macam 20 minit tu, tayar baru dah. Yang meletop masuk bonet ! Than muke cikgu tu macam pasrah je kann. Dye suruh aku bawak kete tu balek. Sbb perjalan masih harus diteruskan. So, dye cakap la kat aku, jangan trauma, bnde nak jadikan. And aku still rase bersalah weyy.

So, habis jalan B smpai PIML, aku cakap Terima Kasih and Minta Maaf sangat pasal kejadian tadi. Sigh. Sungguh amat bersalah rasenye. Yela, mane taknye. Pagi pagi dah kene tukar tayo! 

Kesimpulannye, aku kene la bagi dirinye, chillax dulu before naik kete dan bawak kete. And kene pandaikan diri main kaki dgn klac, break and minyak. Bukan main tekaaaannnnnn je. Asal boleh je. But at the end, I gain new experience ! Bukan sng nak tgk diri sndri buat tayo meletop. LOL. Okay this is serious matter. I should be more alert in future ! Sigh. 

"Terima Kasih Ya, Allah ! Kerana Mu aku tak terdaye menempuh pagi yang sangat mencabar. Jikalau bukan kerana Mu mungkin telah berlaku kemalangan tadi. Amin " C:

The End