Suke celoteh saye klik sini ;)

The Queen

My photo
Nama aku Aisyah. Aku mempunyai pelbagai karakter. Menjaga hati orang bukan kepandaian aku. So, don't say I didn't warned you if you get hurt by my words. Hi ! Really pleasure to know you ;)

Thursday, December 29, 2011

udin


Bangunnn laaa budakkk ! Aku kejut dari tadi budak ni tak bangun bangun . Haishhh , Ibu suruh aku teman budak ni beli barang sekolah dia . Tapi dia macam tak de semangat jee . Atoyaiiiii .

MUHAMMAD IZZUDDIN ABD.JALIL

Just finish his PMR , and result ? Haa , It's okiee la my bro ! Dunia belom berakhir lagi if kau tak score pon dekat PMR . Aku paham perasaan kau . Mungkin bukan sekarang zaman kegemilangan kau . Mungkin nanti , but the time will come , just not now . Okiee ? Aku tahu kau kecewa dgn result kau .

TAK PAYAH COOL SANGAT LA !

Haha , aku kenal kau dari kau kecik . Paham sangat laa . Ye , nak berlagak laki kononn . Ptuihhh ! If , kau kecewa , fine kecewa la dik oi ! Bia laa ayah dgn ibu nak cakap ape . Bende berlaku da pon kan ? Who do you want to blame ? Pergi kau tengok cermin tanye diri if kau dah buat yang terbaik ke tak . If YES , then bersyukur and bukan rezeki kau . If NO , then work harder on future laa .

Hahaha , rase kan ape aku rase dulu ? Sedih , kecewa , tapi tak terkate kan ? Yela pressure kan bile each time people asking your result but it wasn't good enough and have nothing to be proud of or you might scared they laugh at you . Tu la aku rase . Sebab banyak main sangat . Haa , kau aku same jee . Banyak main . Fikir bende sume senang .

CHILLAX !

Sebab , SPM yang bakal menentukan kau nak ke mane . Not PMR . Okiee ? Study harder la lepas ni . Kesian kat ayah , tiap kali aku balik dye mesti ngadu pasal kau . Kau tak kesian kee ? Just make him happy for at least while he still beside us okiee ? Aku tahu kau tak nampak . Ape yang kau nampak , ayah marah , ayah bebel . But Deen , bende tu sume jugaaakk laa bile kau jejak masuk uni , takde ibu , takde ayah , kau rindu sangat tau . Sebab ape ? Sebab takde org dah nak tegor kau bile kau buat salah . Macam aku .

Okieee dik ? Aku tahu kau banyak rahsia dgn dyeorg . Sume rahsia jangan risau dalam kocek aku simpan . Sume bende kau nak kau cari sendiri tak susah kan ayah . Tu laa bende paling aku salute kau . Kalau kau nak satu bende mahal , kau cari duit halal , tak mintak pon kat ayah . Tak macam aku . Habiskan duit ayah jee .

Just , chillax . Belom berakhir lagi zaman sekolah kau . Ade je rezeki kalau kau usahe lebih sikit . Main main jugakkk , tapi jangan sampai usahe nak belajar tuh tak dee . Asik sibuk kejaa duit jee . Bukan aku tak tahu kau . Belajar la dik oii !

While we have the opportunity , we study or we regret in future .

Okiee ? So , just make them proud of you . Zaman kegemilangan aku dah tamat daahh . Ni giliran kau pulak . Nanti bile kau dah tangkap zaman tu , kau jugak yang untung . Kau jugak yang rase berbaloi .

Nak seribu daya tak nak seribu dalih kan ?
Just study smart , enjoy and have fun in study while still can :)


P/S : I'm always with you when you need help ;)



The End