Suke celoteh saye klik sini ;)

The Queen

My photo
Nama aku Aisyah. Aku mempunyai pelbagai karakter. Menjaga hati orang bukan kepandaian aku. So, don't say I didn't warned you if you get hurt by my words. Hi ! Really pleasure to know you ;)

Sunday, October 23, 2011

Kan bagus kalauuuu .. Mesti .......


Hye my baby blog :*
#mengeluh

Hari aku dotdotdot . HAHAH . Saje nak bagi tahuu .
Gedik tak ? Biala . Blog aku . Meluat tak payah bace .
Senang . Aku pon tak kisah . It's weekend and it's
Sunday dan saye tak buat ape ape dan tidak kemane
#nada skema habis . So rutin harian is macam biase
laa .

Bangun . Breakfast . TV . On9 . Facebook . Makan
and bla bla . Malas nak panjang cite . So , ibu duduk
bilik aku and tengok laa aku online then baring and
we talk , talk and talk . Till sampai laa kat satu
conversation ni .

Mom and daughter talk :

#Kawan awak yang budak kedah tuh
dah tak study kat uitm lagi ke ?
*Er ? Irah ke ? Aaah . Tak study lagi
kat Uitm da .
**aku jawab ye ye je sebab rase macam biase je
# Oh . Dia study mane sekarang ?
*Urm , dia kat Tanjung rambutan , Ipoh bu .
Amik jururawat . Tawaran SPA . Dapat
3rd intake .
# Oh . Dia macam mane sekarang kat sane ?
Ok ke ?
*Urm , biase laa . Dia cakap tempat baru .
Mula mula .... bla bla bla bla
**aku malas nak story lebihh . -.-
#Ohh . Ok laa . ##mengeluh . Agaknye kan
kalau awak pergi 2nd interview tuh mesti
awak da dapat kann ? ##mengeluh lagi .
* Hahh ? Urmm . Agaknye laa bu . Ibu pon tak
cakap . Macam mane nak pergi -.-
**jawab acuh ak acuh je . sedih actually.
# Hmm . Ok .

#ibu *aku . kalau korang tak tahu .

Ok . Ape aku rase ? #mengeluh panjang . Sedih ok .
Aku tak tahu nak cakap macam mane tapi .
#mengeluh lagi . Sedih sangat bile ibu cakap macam
tuh . Ye . Memang aku buat main main pon 1st
interview tuh sebab aku tak tahu nak buat ape .
So , bila dapat tawaran Uitm . I just make up my
mind . Pergi je maybe rezeki kat sane . Kann ?
Yelaa . Imagine how your friends all dapat course
yang depa nak and aku tak dapat .

Ye . Choice aku jugak . Tapi 1st choice aku is nurse
2nd baru la course yang aku dapat sekarang ni .
Memang confident gile ingat dapat nurse tuh . But
it's was only a dream . Sampai aku kena marah dgn
ayah sebab buat main main time interview and
buat decision nak pergi Penang . Sorry ayah . Tak
berniat pon . Tahu ibu dengan ayah hampa sangat .

Tapi kenape tak cakap aku dapat 2nd interview?
Bile aku balik aku tengok surat . Tahu tak aku
kecewa giler ? Coz , my dream still nak jadi nurse.
Yup , student account bercite cite nak jadi nurse .
Huge dream huh ? Tuh pasal aku belajar kasik
pandai . Aku struggle sampai bertempek tahi
mate . Sebab aku nak score mase SPM . And usahe
aku tuh berjaye bile aku dapat 7A's 1B's . Gembira
bukan main bile fikir aku bakal dapat ape yang aku
nak .

#kalau aku sekarang jadi nurse mesti
aku pakai macam dalam gambar :)


But , semua macam sia sia je . Ish tak baik aku cakap
macam tuh =.=" Tak de rezeki kan nak dapat course
nurse tuh kat Uitm ? Nak buat macam mane ? Aku
pon tak sangke aku boleh dapat course Food Service
Management ni . Course yang aku amik sekarang :)

Dalam mase amik ni . Aku still berharap dapat jadi
nurse lagi tahu ? Aku still nak berkerja dalam
hospital . Tak tahu kenape . Yang aku tahu , kalau
aku jadi nurse aku nak jage ayah dengan ibu bile tua
nanti senang :)

Tinggi benor angan angan tuh kan ? Tapi , dengan
course aku sekarang aku still bangga . Sebab ape ?
Aku belajar macam macam yang aku tak pernah pon
tahu .

Masak . Chef . Serve . Supervisor . Nutrition .
Account . Law . Management . Health . Cleaness .
Dan berbagai laa . And aku dah ade perancangan
sendiri yang aku akan habis kan Diploma aku ni .
And aku akan continue my degree bukan dalam
course ni tapi maybe course lain but ade kait
mengait dengan kesihatan dan pemakanan .
Nutritionist maybe ? Or lecturer ? HAHA . Baget
giler nak jadi pensyarah . Dah la pendek . But , tak
mustahil kan ?

Aku suke buat something that unexpectable :)
Rase mencabar . Well , life must be colouful kan ?
So , nak ade colour mesti letak pewarne . Dan
tu la yang tengah aku lakukan sekarang :)


#mereka rakan kelas aku yang OH-SEMM ok ;)
Buat pengetahuan korang , Even kami berpuak ,
tapi bile kami buat sesuatu . Kami bergabung :)
And we just make a perfect team . Er ? -.-
Perfect ke ? Hahaha . Tak kot . Biase laa .
Mesti ade asam garam kan dalam hidup ?
Tapi mereka la yang terbaik :)



#Mereka ni keluarga aku kat Penang .
Yang bagi sokongan kat aku bila aku
perlukan . Family yang kedua aku .
Aku bertumpang kasih dgn mereka
di Penang . Dan dalam sesebuah
keluarga tuh ade yg datang dan pergi .
Ade asam garam bagi perasa manisnye
Dan aku sayang mereka ♥

Just meluahkan .
Aisyah jalil ended here
:)

The End