Suke celoteh saye klik sini ;)

The Queen

My photo
Nama aku Aisyah. Aku mempunyai pelbagai karakter. Menjaga hati orang bukan kepandaian aku. So, don't say I didn't warned you if you get hurt by my words. Hi ! Really pleasure to know you ;)

Tuesday, September 27, 2011

It Just One Rainy Day

#hiasan semate mate

pagi pagi pukul 6.30pg , bangun , mandi , eeee , shejuk ! subuh siap siap . 8.00pg jem mesej tanye da siap blom . Then kuar rumah , teros straight tinggalkan rumah tanpa fikir that day gonna rain . Yeay ! walhal , payung tu ade je kat sebelah mase nak pegi . Jalan punye jalan until nak dekat sampai gate belakang tetibe terdengar deruan bunyi seperti angin+hujan berkumandang di Casa Prima . Ok , ni la start cite nyee . hujan tu makin lame makin dekat dengan kami iaitu Aku dan Jem . Anddddddddddddddd ..... tu diaaaaaaaaa , hujan lebat gila derr . kami pon lari laa cari tempat berteduh laaa . tahu tahu kau ! Aku basah bin lencun ! Macam orang baru lepas mandi tapi tak bukak baju -.- But , tu sume keje Allah kan ? Hujan rahmat . So , call shahrul cakap kena balik uma semula and tukar baju sume . So, tunggu hujan reda sikit , then kami balik rumah tukar baju. Tetibe an , mesej masuk " Aisyah , shahrul cakap ijat sampai dalam pukul 9." Alhamdulillahhhh . HAHAHA , tak payah nak rush sangat . So , aku cakap kat Jem kite gerak pukul 8.35pg and dia reply "shahrul amik kat casa" Yeayyy ! Satu lagi kesyukurannn .

Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii............................

That was only a starter ! On the way nak amik member aku lagi sorang si Ikmal nii . Depa cite cite laa . Sampai , tunggu dia siap jap pastu gerak bank islam Jem nak kuarkan duit . Baru nak gerak p kampus , sampai kat traffic light simpang empat depan MPSP , tetbe kete shahrul klac dia sekat . Haaaaa , tiga kali hijau kami terlepas ! So, buat keputusan tolak kete ke tepi. Tu diaaa , kami sume turun kete and shahrul & ikmal tolak kete , Fasz pusing stereng , aku dan jem jadi supporter jee . HAHAHA , tolak sampai depan tak parking lapang BM tomyam . Agak jauh jugak r . pastu menapak ke Route69 , tunggu ijat ngan acap sebab kiteorang nak pegi survey tempat for EVENT GATHERING kiteorang next sem .

3 minit camtuu sampai laa merekaa and kiteorang pon bertolak ke 1st destinasi iaitu Hotel Seri M'sia Sungai Petanii . Tu diaaaa , kecik jee -.- aku ingatkan besar laa sangat . Masuk dalam bau diaaaa , perghhh ! Bukan nak kutuk ke ape , but it's reality an , NO AIR-CONS and bau hapak doe ! Bincang bincang dengan orang kuat , jalan sikit sikit , teros blaa . Kuar kuar fikir tempat lain . Nasib si izzat ni terfikir Hotel Swiss inn . Dia cakap chut penat cakap kat diaa. So , teros p sane . Haaaa , TIPTOP laaa kannn tempat diaa . HEHEHE , seronok sebab ade kolam . Ok , bincang bincang dapat lagi best service and murah bandin seri m'sia . So , we pick Swiss Inn as Gathering Dinner nanti :)

Sebab da lame sangat berjalannnn , kami pon singgah makannn , sayang kan aku tak de gambar ? yelaa , camera tak bawak balik penang , pastu hp rosak lagii . So, after makan , gerak balik penang p Bukit Mertajam singgah ceruk tok kun sat. Nak tengok and confirmkann tempat nak buat aktiviti gathering . Dorang ingat nak amik gambar sikit an , tapi hujan . Hujan lagi .... Tak pe Rahmat . So , jumpe ranjer gedebak gedebung , balikkkkk .

Haaaaa , one rainy day with cool and awesome experience that I've gain . Bukan senang nak dapat pengalaman cengini annnn .

So , I would like to say : Shahrul , terima kasih amik kami even kereta hang rosak . Chillax , jangan dok kalut sangat naaa . Ikmal , sorry . Kau kenal aku kann ? Acap , seronok bergossip dengan andaaa ;) . Jem , best kan hari ni dapat mandi hujan ? Fasz , tak rugi kan hang ikot sekali ? Ijat , clueless leader sangat terbaikkkkkk lah ! Salute hang sebab cool jee and perjalanan sangat seronok dengan adenye kome sekalian yee :D

Ok nak continue study
Bubye :)

The End