Suke celoteh saye klik sini ;)

The Queen

My photo
Nama aku Aisyah. Aku mempunyai pelbagai karakter. Menjaga hati orang bukan kepandaian aku. So, don't say I didn't warned you if you get hurt by my words. Hi ! Really pleasure to know you ;)

Tuesday, May 03, 2011

always have 1st time :)

Assalamualaikum peeps !

Peepsss !! entry kali ni nak kongsi tahu aku masak tok family for the first time !!!! haa. Kena laa kan dengan tajuk yang diberi. U all tahu ?? I just masak depend on the recipe yang my mom text me . hahaha. Giler tak ? ok it’ begin with

Perbualan Si Ayah Yang Hensem + Anak Pompuan Yang Comeyy

Ayah : cah , ibu masak nasi tau !

Me : haa . ok ! :)

Ayah : tapi ……. Tak de lauk . kesian abang tak makan nanti . t masak laa sardine.tengok kat dapur de sardine tak .

Me : hah ? huuuummm ade ke sardine ?

Ayah : nanti telepon ibu laa .

Me : haa ,ok ! *konfius daa .

Ayah : ayah nak g amik adik nii , t tolong angkat kain ok ? t ayah tepon ibu . :)

Me : ok ! ^^

Ok , tu baru permulaan tau . so I was like tak buat ape ape and watching the tV and then , masuk bile watch MV k-pop on the youtube and baring . suddenlyyyyyyyyyyyy .

Ring ring ring *auburn song - all about him*

Ibu !

Perbualan Si Ibu Kecik Lawa + Anak Pompuan Yang Comeyy

Me : hello ? assalamualaikum . ye bu ?

Ibu : haa . yee . da makan belom ?

Me : haa . belom makan lagi bu . kenape ?

Ibu : ibu masak nasi tapi tak masak laukk .

Me : haa . tahu .

Ibu : nii , keluar kana ayam laa . goreng . ke masak gulai kee .

Me : HAH ?? ahhhhhhhhhhhh -.- *blur n konpius

Ibu : alaa , caca reti masak ape jee ea ? urmm cam ni laa masak gulai ikan jee .

Me : buuu , jap jap nak masak ape ?

ibu : gulai ikan , tumis bawang sume tuu , halia , letak air asam ….

Me : emmmmm , ibu text laa resipi . nanti saye masak ea ?

Ibu : haaa . ok ok . t ibu text .

Me : ok buu . byee .

*I still blur on what is happening @.@

Ok , few minute later , ibu pon text , segale resepi …. Bace bace and paham kannn , aku pon amik bahan bahan and buat laa ape yang patot . ketepang keteponngg . adjust rase sikit , tambah sini touch up sanee . akhirnyee . siap ! gulai ikan + teluq dadar . :’)

Penah lelah memasak youuu . da lame kot tak masuk dapurr . yelaa lepas habis kelas kitchen kat uma tuu mane laa masak bende yang payah payah nii . selalu nyee bende yang senang jee aku masak , tak pon men campak campak . hehee . siap jee aku teros tutup periuk and blaa masuk bilik . tunggu laa mereka mereka tuu balik and makan , macam ayah tercinta and abang yang hensem . kalo ibu sempat rase memang tadah jee comment . hurmmm .

Pastu kann . sat bape minit , ibu call and suro aku hidangkan sebab t abang nak makan . ok ni laa hasil air tangan aku yang kecik comeyy nii . sedap ke tak terserah pade orang yang bakal makan . aku rase sedap laa kan . da aku yang masakkk . hehe ^^



Haa . first time kot serve for the whole family . haha . nta ape jee kan ? da boleh kawen ke ? teettttt ~ blajar pon tak habis ade hati nak kawen kannn . so people there will always be a first time ok ? ;)

So , till here . byee . and enjoy your hols for ipt student :)








pesananringkashariini : korek korek almari aku and jumpe sijil spm and sijil lcci . haha . tak boleh blaa . ibu da amik kan rupenyee . thanks bu ! and aku jumpe calculator aku . hmm . kena g tukar bateri laa nampaknyee . next sem da nak gune tok belajar acc balik -.- takottttt .



The End