Suke celoteh saye klik sini ;)

The Queen

My photo
Nama aku Aisyah. Aku mempunyai pelbagai karakter. Menjaga hati orang bukan kepandaian aku. So, don't say I didn't warned you if you get hurt by my words. Hi ! Really pleasure to know you ;)

Thursday, March 10, 2011

nak kongsi :)

Assalamualaikum peeps !

Hei hei hei ! hehe . hari ni punye enrty nak citer pasal kelas yang selalu saye WAJIB hadir setiap hari khamis . bukan saye jee . tapi satu kelas . kelas saye ni tak pernah lecture cancel kelas tau . memang mimpi laa nak suruh MISS saye cancel . haha . ok kelas nye ialah ...... jeng jeng jeng . HTC 212 . ^__^ ape tu ?? saye belajar basic eastern cookery la . haaa . ade paham da ? bagus .

Belajar masak ni ade setengah orang akan cakap “ susahnyeee .” tu bagi orang yang tak tahu keadaan saye dan rakan rakan kelas laa . bagi yang kerek pulee macam baget tahu akan cakap “ ala ! senang jee tu .” ok ! nak tahu rasenye macam mane ? susah ke tidak ? mai ni cheq naq habaq kat hampa suma ! haaa . belajar masak kalau dapat masakan yang senang , senang laa dia , kalau susah , susah laa dia . tak dapat imagine ?? haha . cube anda masak 2 masakan dalam satu hari , masak telur dadar dan ayam masak merah ? ape rase nye ? anda akan tahu sendiri susah ke tak . ok ? dah tu suasana nyee hmm jangan cakap . mesti ade yang saling “jual ikan” dalam bahase bugis nye sellfish la . time ni laa anda akan rase macam tengah berperang . da la panas kan . penat pulak tu memang kena banyak bersabar . tapi ape yang penting is kite kena laa kerjasama kan . baru dapat buat keje dengan senang. Pastu kena laa buat dengan ikhlas and enjoy , baru masakan tu sedap . haaa . ok ?

Next , ade setengah orang ni kan kalau kami sekelas baru keluar dari kitchen masak tuu tak payah tengok tengok laa . kami tahu kami BUSUK ye . kami sedar akan bau bau yang kami bawak dari kitchen tu . bukan nak marah , tapi rase macam orang tengok lain macam jee . kat sini saye cume kasi tahuu je ye . biase laa memasak , kalau badan tak berbau memang tak sah la kan . haa . ok .

Seterusnyee , nak kongsi ape yang saye dan group saye masak hari ni . hee ^^ tak de laa sedap mane pon , tapi Alhamdulillah dapat pujian la kan . first try menjadi dan chef cakap “ hmm , sedap !” haaa . ape korang rase ? mesti bangga kan ? yela kena puji . first try lak tu . padahal mase masak tuu saye sendiri cakap tak sedap . betul ! kalau dalam kelas memasak ni dia kena jujur tau . kalau sedap orang akan cakap sedap and makanan tu mesti habis . kalau tak sedap , orang akan cakap tak sedap and makanan tu takkan habis .macam tu laa kalau dalam kelas . so kena terima la kan kalau makanan tak sedap . tapi chef cakap sedap pulee . syukur la kan . markah tuu . haa . ok ape yang saye masak and sampai chef puji sedap ? jujur saye tak amik gambar masakan saye hari ni sebab tak sempat so gambar ni amik dari google ok . so mari tengok ape gambar berkata kata .


Haaa . nasi beryani ayam . kire macam ni laa nasi yang kena puji tuu . cube cube laa kat uma nanti ye.
And . saye masak nii haaa . kuzi ayam . hmm . sedap laa . saye sendiri tak pernah makan . tapi chef saye cakap kuzi ni masakan orang kelantan . rase dia manis manis laa . makan dengan roti sedap or nasi beryani sedap laa . tapi nak makan cam tu jee saye tak boleh laa . sebab ape ? manis . hee . nanti try laa .

Ok tuu baru masakan saye . group lain pon ade . meh saye tunjuk ape lagi yang kawan kawan saye masak .


Haa . yang gambar first tu vadai and yang second ni papadom .

Pastu ade capati with kari ayam .

Kari kepala ikan yang sedap .

Nasi hujan panas

Sup telurr yang terliur .

Pucuk ubi masak lemak cili api yang kawwww .


Haaa . kenapa macam banyak masakan india ? haa . ni cheq nak habaq ni . pasai minggu ni india cuisine . haa . tu pasai banyak masakan india tuu . ade paham ? baguih baguih . ok tuu laa dia makanan yang saye dan rakan rakan bertungkus lumus siap kan dari pukul 8 pg sampai ke 11 tok dihidangkan kepada chef kami . haa . penat tau . berdiri tak duduk duduk . lepas bagi chef makan rase , komen baru dapat makan and duduk . dapat bayangkan ? haa . tahu tak pe ! rase macam kaki nak tercabut . hahaha . macam tuu laa . haa . lapa ke tengok gambar makanan ni ? haaa . pi makan laa sane . cheq tahu mesti hampa suma terliuq pah tengok gambaq gambaq yang cheq tunjuq nii . haa . po lagi . cheq da habis citer pon . sampai sini jo naa entry kali nii . da ta mau citer banyoq g doh. Cheq da penat ngaso nak tidoq jaa . haaa . cheq g dulu naa . ^^

Pesananringkashariini : aku single laa . kenape sume orang tak nak percaye ni . percaye laa ! AKU SINGLE ok ! haish ==” kenape ? muke aku nampak macam orang yang tengah ade boifee ke ? -.-“












The End