Suke celoteh saye klik sini ;)

The Queen

My photo
Nama aku Aisyah. Aku mempunyai pelbagai karakter. Menjaga hati orang bukan kepandaian aku. So, don't say I didn't warned you if you get hurt by my words. Hi ! Really pleasure to know you ;)

Monday, January 31, 2011

banyak cerita part 1


Assalamualaikum peeps !

Alahai pembaca blog saye yg setia , i’m sorry for not updating my blog . i’ve been busy and not feeling well laa . ni baru ok2 sikit la . maklom la da cuti ½ sem kan , boleh berblogging and blogwalking lagi . hehe . kalo tidakkkkk . hmm. XSEMPAT LAH BEB ! yela saye sekarang busy girl laa sikit . name pon student kan , mesti la busy . haha . mengalah kan PM jee . haha . kalah ke PM ? x kot . tipu jee . hehe . ari ni nak story mcm2 la . hehe . da lame x storie morie kan ? hah ! ni bg terus byk story ok ?

Haha . nak cerita bout ape yg berlaku dis month iaitu bulan januari ! hah ! kebetulan tarikh 31 januray 2011 tau . akhir bulan ni . ok ! sepanjang bulan ni la kan , i have hard time , easy time la kan n crazy time pon ade youuu ! bhahaha . biase la karma hidup mesti ade time kite susah and senang . btol x ? btol kan . well hard time nye banyak laa juga . nak cite ? ok no hal . disebabkan da lame sgt x storie ni hmm . mmg byk laa nak citeeee .

Hard time

Ok hard time nye kan first2 masuk kuliah balik laa . kekok lee . nmpk junior baru . duduk luar . jadi warga NR a.k.a NON – RESIDENT pelajar UiTM pulau pinang . sangat2 susah tau . kene berjimat , mase da xleyh buang2 campak2 cmtu jee . rest pon xleh nak banyak2 lagi . pergh mmg hard la kan . even dapat rumah kat belakang campus pon susah kan ? hmm nak buat cm nerrrrr . pastu ditambah mase first2 week tu kannn , pintu belakang UiTM ni ikot time pule nak bukak perghh mmg haruuu giler la . time dia bukak 7pg till 9pg then bukak balik 4ptg till 7mlm . yela mane aku nak lepak kalo kelas lmbt start or gap dlm 2 ke 3jam and kalo ade kelas mlm kee kan ?? hah ! ckp ckp . nak suroh si liya sian kat dia kan . dia bukan drebar aku n dia pon ade kelas jugak kan . kene la aku bertimbang rase an . nak lepak bilik classmate kat kristal pulak segan . T____T mmg sedih ! ade tu kan penah sekali kan kelas aku abis awl tau . aku xtahu mcm mne lagi redah je laa lalu jln belakang tuu . aku dengar2 kan ade budak2 buat lobang kat tepi pgr tuu . so ape lagi an go ahead n take a look laa btol ke tidak kan . org buat jht selalu tgk kiri kanan tau . mane tahu ? haha . aku penah buat . time ni la ! mase aku da smpai betol2 depan pagaq blkg ni . mne ?? mne ?? hah ni hah! RUPE2 NYE MMG ADE BEB ! nta sape punye keje la kan ? tp aku seyes bertime kasih pada beliau yg telah membuat lobang itu . sungguh aku berhutang budi !! aku bukan perli ok ! mmg seyes berhutang budi . haha . aku lalu kat lubang tuu beb ! demi katil dan ruma yg memanggil – manggil , aku sanggup ! berani ?? haha . ni da kire aku berani la nii . kalo x berani x buat kot . huuuuuussssshhhhh ~ jgn kasi kecoh ok bende ni . hanya tuhan jee tahu mcm mne keadaan aku cmtuu . haha . pastu dlm ari yg same xsmpai bpe minit kan kelas rep aku or ketua kelas laa call ckp PA or penasihat akademik nak jumpe . perghhhhhhh ! lagi aku pening bhaaiii . tnpa pikiaq ape2 an aku buat sekali lagii . tapi KALI NII HMPIR2 KANTOI BEB !! kenape ?? bhaha pakcik guard yg handsome dtg beb ! pergh dia lalu siap ckp “ adik ! dari mana ? pakcik dengaq org buat aduan ade budaq2 lalu belakang ni . adik lalu ikut lobang ka ? “ perghhh . berpeluh peluh kau !!!! nak jawab pe ??!! untuk elak aku kena saman keee tindakan kan kee an . aku jwb “ LUBANG ?? eh ade lubang ke pakcik ? kenapa laa saye xnmpk . penat jee pth balik . saye baru ingt nak balik . tapi sampai2 tengok tutup pulak . tuu yg patah balik tuu .” pergghhh . cerita ape laa aku buat nii kan ? haish =.=” terpakse menipu . sian pakcik guard tuu kene “kencing” or lebih jelas tipu ngn aku . huh . sori pakcik! tipu sunat bak kate org org tua . hehe . but now Alhamdulillah pagar belakang tuu selalu bukak untuk kemudahan pelajar2 yg duduk kat Casa Prima . terima kasih laa bagi org2 yg baik hati bukak pintu pagar belakang ni . tak de laa aku nak balik lmbt ke , merempat ke , or buat keje jahat lagi kan . tu hard time yg mendalam bagi aku laa . kanak – kanak jgn tiru aksi ini kelak ye ;)

Hah agk laa mcm pic ni lobang kat pintu belakang kan . pastu kalo korg perhati btol2 budak ni student uiTm jugek tau . bhahaha . ^___^ tapi x tahu laa uitm mne an . aku discover pic ni kat google . dia punye situation mesti mcm aku . hahaha . XDD

Ok . pastu aku sakit ! huhuhuhu T____T memang kesian giler tau . da demam , batuk then flu . huhu . simptoms2 H1N1 pule ... da laa tgh hot dengan issue H1N1 . tapi alhamdulillah bukan . da tu jangkit satu rumah . sume salah aku . T____T lagi menangis aku ! haha . yela org lain sakit sebab punca dari kite kan . haha . da tu Mr . flu , Mr. Cough , Mr . sore throat n Mr. Fever ni datang kembali pule . kali nii sampai aku KEHILANGAN SUARE KU YANG MERDU BEB ! perghhh !!! memang sedih kot . at first ok jee , pastu makin lame makin teruk aku hilang suare . but now da ok sikit laa . da de suare sikit laaa . but STILL serak2 lagi . haha . ade suare sexy gituuu . bahaha . huh ~ :’) tu hard time aku . baru first month . korg pule mcm mne ?? mcm aku x ?? hehehe :33

To be continue ....

Pesananringkas | hehe . bende hard time ni kite simpan antare kite je ok ;) is only for pengajaran kite jee . yelaa nak kongsi to kalian lee . teehee . plus , citer ini adalah benar ok ! bukan buat2 . ^^ akan bersambung lagi sebab citer panjang sangat laa derrr .

all about life


The End