Suke celoteh saye klik sini ;)

The Queen

My photo
Nama aku Aisyah. Aku mempunyai pelbagai karakter. Menjaga hati orang bukan kepandaian aku. So, don't say I didn't warned you if you get hurt by my words. Hi ! Really pleasure to know you ;)

Thursday, December 23, 2010

Lil' Baby Centipedes

Assalamulaikum !!

Rambu rambu rambu ramba !

*nyanyi

Hahaha .. korang tahu tak lagu pe yang baru aku nyanyi td ??

Aku pon tak tahu .. lagu ni penah dinyanyi kan oleh jiranmate aku !

So lagu ni da melakat da dgn aku . hahaha ...

Oreooryte ! today nye bedtime stolie is about Lipan lagi .

Lipan lagi ???

Waddeffax !

Haha .. yup ..

Lipan lagi aka Centipedes !

Once open a time emass !

Haha .. da ngarut da aku . okie ceritera nyee begini ye kengkawan blogger !

Malam td !( dengan suara yang sungguh menakutkan ) disebuah malam yang sunyi sepi .. 3 anak dara masing-masing sedang lepak macam biasa depan tv tonton cerita SAHARA kat channel 8tv . terbaring semuanye . aisyah si tukang karut blog ni baring sambil on9 and tonton tv . ummi nadira cousin kepada tukang karut puler tonton tv saje . naediea si kakak blogger ni pulessz sedang tonton tv sambil nta buat ape dengan handfone sony erricsonnye . dan ..... bersama 3 dara ni pulax ade seorg yang dipanggil nenek ! nenek bukan sebarang nenek tau !

bukan nenek kebayan !

bukan nenek kebaya !

da bukan nenek pembaca blogger juga !

tapi nenek kepada 3 org dara ni !

Disebabkan risau akan kejadian malam sebelumnye berlaku lagi ( cerite last post yee kalo mahu cerite lebih lanjut sila2 la buka dan bace ! ;) ) nenek telah mengambil langkah ! bukan melangkah ye .. amik langkah berjaga-jage ~( yela nenek kan sayang kan kami ! ) hah ! nenek ku ini amil laa seperay ridsect yang kaler biru tu . dok seperay seperay tempat2 yang boleh dikatogerikan as tempat persembunyian MUSUH ! hahaha ... mse dok seperay2 tuu . 3 dara nii tengah wat keje yang aku cakap td ! KHUSYUK’ gila ok ! haha . so tgh2 khusyuk tu .... nenek kan tengah mengseperaykan ? tetbe ... nenek bersuara “ hah ! kan ! kan ! kan ! “ akak aku ! naediea tuu orang pertama bangkit dari tempat pembaringan nye dan yang td khusyuk tros lari naik ats tangga wei !! hahahaha . sungguh x disangka ! sepantas kilat tawu2 dia da kat tangga tgh berdiri . aku pulaq blur . as usual la ! cousin aku lak dari duduk da berdiri n terpinga-pinga lari g kat akak aku ! last2 aku pon same ! hohohoh ^0^

WHAT ??

takot ok ! dibuat nye besar lagi cam malam kelmarin ! hah ! camne ??

ok2 kali ni kami 3 dara pon ingat yang besar juger tau !

rupe2 nye !!!!!!!!

Bukan besaq lagi da !!

Bukan jugak atuknye !!

Bukan mamanye juagk !!

Tapi ........................................

Baby nye jee ..

Hee ~

^^

Tapi baby baby baby ohhh ~ (*nyanyi lagu justin bieber lak !) . Lipan masih Lipan yee ! laa .. Korang ingt pe ?? sori2 pasal lipan lagi laa ! tapi kali nii BABY lipan ! dari mane datang nye lipan tu ?? hah ! that was a good question bloggers ! aku rase laa ni baby Mr . Gigantic la . eh jap Mr . ?? salah daa ~ it’s suppose Mrs . Gigantic Lipan laa . so panggil dia urrmmm .. pe ek ?? LIL’ BABY LIPAN la ! hah ! kecik2 cili keretaapi tau LIL’ BABY LIPAN nii .. sangat tangkas wo ! tapi macam Mrs . GIGANTIC LIPAN laa .. bersembunyi di bawah tilam lagi . yup . biasa laa .. kan makhluk ALLAH jugak . so LIL BABY LIPAN ni kira nak ape tuu .. protect diri dia laa dari kami yang nak ambush dia ! hahahaha ( evil laugh ) so .. sekarang yang jadi HEROIN nye is my nenek la ! hoho .. harapkan kami bertiga ?? haha . masing-masing takot ! tapi ! kami tidak boleh biarkan nenek kami berjuang sensorg ! haha ! ( Dengan gaya penuh semngt ) Jadi ! kami pon ikot berjuang same ! ye !!!! MAJU LA SUKAN UNTUK NEGARA !!! ek ?? err ?? pe kene mengena ek ? hehaha ~ tak de pon . mengarut daa ~ ok seyes balik . -.- SEYES NIII .... sambung kat mane ? urm hah ! kami berjuang ! aku tukang selak2 tilam aka pengreseach musuh kami , akak aku tukang pukul aka shooter kami dan cousin aku tukang tgk2 aka teropong kami n nenek aku tukang penyeperay aka tukang pengsan kan musuh kami ! HAHAHAH ( ketawa jahat ) bila da jumpe kan . akak aku teros pukul ! pukul ! pukul ! pukul ! sehingga ke hujung nyawa nya !! nenek pon same time akak aku pukui tu .. dia seperay ! seperay ! seperay ! hingga ke akhir gas ~ aku pulak main peranan “PUKUL KAK ! PUKUL ! PUKUL LAAAAAAA !!!! “ dengan nyaringnyee ~ hahahaha ~ semangat gile nak bunuh Lil’ Baby lipan ni ! hahahahahahahahah ! cousin aku puleq tukang tengok je laa ... haha ...

Akhirnye ...

Lil’ BABY LIPAN tu pon PENYEK !

Akak aku punye keje ... penyek lipan tuu ... hahahah ... nenek aku pon ketepikan lipan tu .. aku pulet amik keretas sodok MAYAT LIL’ BABY LIPAN tu and buangkan nye ke tingkap .. cara2 aku buang pula bukak 1000 langkah tau ! Cara2 nye :

1 . sodok mayat *know need to say it name

2 . jari mesti kat hujung kertas . PALING HUJUNG TAU !

3 . bukak tingkap luas2 !

4 . kangkang kan kaki luas2 !! * aku perlu buat begitu . nnti kalo terjatuh camne kan ..

5 . buangkan nye la !

6 . secure kubu pertahanan kami aka umah nenek kami la !

*JANGAN TIRU AKSI INI DI RUMAH !

KALAU NAK TIRU PASTIKAN ANDA ADE BERSAMA PENJAGA ANDA DAN ANDA MESTI MENDAPAT KEBENARAN DARI MEREKA !

Hah ! camtu la cara nye . ok mase time secure kan kubu tu kan . sebelum tuu lipan tu ade menyorok bawah bantal yang aku nak tido tau ! kebetulan lak mase tu akak aku berdiri dekat ngn bantal tu aku pulak nak check la kan . so aku cakap “ kak for sure “ sambil angkat bantal . akak aku da menjerit n melompat ketepi . aku pulak terkejut daaa ~ pastu aku gelak ~~ hahahahahahahaha ~ ape daa .. aku nak check jee kot .. pelaa akak aku ni ! hee ~ ok tapi malam tu pon kami da selamat ! tiada ‘MUSUH ‘ lagi ! hahaha ~ ok !

^^

That’s THE END !

hee ~

all about life


The End