Suke celoteh saye klik sini ;)

The Queen

My photo
Nama aku Aisyah. Aku mempunyai pelbagai karakter. Menjaga hati orang bukan kepandaian aku. So, don't say I didn't warned you if you get hurt by my words. Hi ! Really pleasure to know you ;)

Friday, December 24, 2010

♥ last night at kampung wif my granny ♥

Assalamualaikum !!

Atok ! o hhhhh atok !

Hah ! de gaya upin ipin tak ?

hehehe ~

oryte oryte !

post yang second ni pulaz nak kongsi stolie jolie !

title :: Last Last Day At My Kampung Wif My Nenek !

okidokie peeps . malam ni is my last night kat kampung before saye balik johor n balik penang . waaaaaaa !! cepatnyee cuti nak abis kan ? hmm sedih sedih . wawawawaw . cam tak caya tau ! hols sem da nak abisz ! tmbh malam ni is CHRISTMAS EVE . so nak jugak amik kesempatan nak ucapkan MERRY CHIRSTMAS to peeps yang celebrates ! olyte oryte . continue stolie molie ok . hah da dekat sebulan jugak aku bermusafir kat kampung aku ni . yela teman nenenk aku yang tinggal sensorg .. dan da macam stolie da aku bagi pe yang terjadi kat aku time aku kat kampung . haha ..

aku storiri sikit lee ye pasal kampung aku ni . urm kampung aku nii kat Batu Pahat , Johor tau ! urm kawasan yang betol2 kampung . best ! aku suke sangat kampung aku ni. Peeps yang de kampung tu . balik laa kampung ! best tau rase suasana kat kampung nii. Tenang jee . jauh dari bandar yang busybody tu . hmm so kira bersyukur la kan . yela mane tak nye . bukan sume orang de kampung yang betol2 kampung kan . sambut raye pon kat umah sendiri xdpt balik kampung . so BERSYUKUR la peeps okie ! hee ~ ok aku tunjuk kan tu all peeps kampung aku macam mne !

hah ! ni laa umah nenek aku ! ni korang nampak dr depan ok ! besar kan . ibu cite kat aku .. atok aku yang uat uma nii . arwah atok aku buat pakai kayu n baut tapak tanpa gune paku ! tu yang ibu setoli kay aku laa . tapi umah ni kira hasil titik peluh arwah atok aku la !


hah ni lak bile da masuk dalam sikit . uma tengah laa kire nye .


hah ! ni buai ! buai nii buat kat pokok manggis . dulu de dua2 tapi lepas pokok rambutan kene tebang satu jee la yang tinggal . neway ! buai nii dibuat oleh arwah Pak long aku . arwah yang tolong buat kan . yela. Dia kan pak long kesayangan kami sume sedara mare. Sampai sekarang kekal tau buai tu !


ok ni pulak kebun kelapa sawit nenek aku ! sori laa ye xleh nak amik dekat2 sebb de Mr . Rain dtg renyai2 n Mr . Mosquito byk sgt . hee ~ plus monyet byk wei ~ kaum kerabat dia sume de ! tu yang x berani nii . pstu kebun nii pnjg sgt2 ! bpe ekar ?? nta aku pon x tahu . hehe ~ xamik tahu . tapi mmg besaq la !


ni reban ayam nenek aku ! arwah pak long aku n nenek yang buat reban ni ! urm kalo xsilap aku last past year kot reban tu de . hah ! yup . aym pulak de sekor jntan n 3 ekor betina kot . hah ! cmtu la .. hehe ~ pastu kenkadang kalo de telur aym kan . nenek aku amik . huhu ^^ fresh teluq ayam kampung ! hahah ~


ok . dekat dgn reban n buai td . de pokok belimbing ! heheh ~ de 3 pokok kalo xsilap aku . haha sekarang pulak tgh berbuah byk tau ! manis lagi . hmm ~ SEDAP !


pastu kat belakang uma lak nenek aku de laa tnm sikit pokok . cam pokok cili , bayam , pisang , betik . hah ! tu laa . kalo dulu siap de pokok kacang panjang lagi . tapi da mati daa . so tnm laa pokok lain kan .


dekat dengan pokok manggis yang de buai tu . sebelah je . dekat jugak ngn reban aym . de pokok durian belande tau ! huhu . kalo da masak kan ... mmg manis ! ^^ lagi2 kalo masok fridge ! bertambah manis laa . sekarang ni tgh berbuah gak tau ! hah kat gmbr tu! korg nmpk x ? de bpe biji da berbuah tu . tp blom masak g .


hah ! yang besar ni pulak pokok sukun ! pe tu sukun ?? hah ~ GOOGLE laa ye . sedap kalo goreng tepung pastu makan dengan sambal kicap yang kaw punye pedas ! SSEEDDAAPP LA ! haha ~ tp blom musim lagi .


hah ! yang ni pokok cili nenek aku . ditanam kat depan uma blah tepi . bla tepi uma ni macam2 jenis pokok ade ! tapi aku snap cili ni jee ok . hehe ~ tp aku cte sikit la . de pokok ubi , pisang , cili , limau nipis , limau purut , kelapa , betik , n kalo xsilap pokok rambutan . kecik je pokok nye . tapi kalo berbuah ! perghhhhh ~ mmg manis n byk la ! senang bagi aku yang kecik comel nii nak petik ! hee ~^^


pastu de buah ciku ! manis weeiii ~ byk buah nyee nii ~


ok ni hahhh ~ halaman uma nenek aku ! luas kan ! mmg pon . ok kalo tgk sebelah kanan tu kan byk pokok kan ? kat situ de dalam kalo x silap de urm 3 pokok kot ke 2 pokok manggis . mmg manis2 ~ hah ! kat depan ~~~~~~~ sekali aku malas nak jln kedepan lagi . yela kan hujan . hah ! kat depan tuu de laa nenek aku tnam pokok ubi n pisang . kalo dulu pokok durian pon ade tau kat depan tu n nenas . pastu arwah pak long aku penah tanam tembikai ~ huhu da berbuah pon .. tapi sayang tau ! sebab kan banjir kan .. dia da xsubur lagi .. pokok durian . da tua sgt lak di tebang .. plus kat laman depan bla tepi kiri kanan tuu dulu kan de pokok kopi tau ! tapi ... hmm malas aku nak cite .. ok2 laa ~ next pic ...


hahahaah ! nampak cam Mr.Tiger betul x ? hahaha .. kalo dari jauh kan . korang mesti boleh terkejut tau ! yelaa sedang kan adik aku yang da nak form 3 pon boleh terkejut ingt tu Mr. tiger betul ! mane x nye . dengan terbukak mulut Mr.Tiger nii . nmpk cm betul dari jauh kan . haha .. ok2 tujuan nye Mr.tiger ni di beli oleh pak anjang aku is tok takot kan monyet2 yang selalu ganggu reban aym nenek aku ! hah ~ mmg berkesan ok ! x cye cube la !



hahah ~ tu laa dia umah nenek aku . best x ? best kan ! kalo dulu mmg lagi best dr sekarang la ! mcm2 de . mcm yang aku storie tadi la kan . tp even da xde pon still best jugak ...

hah ! ni antare aku n akak aku pulak nenek aku ! muda lagi kan ! hehe ~ awek mudaa ~ comel jee nenek aku nii .. hehehe ~

hah ! tu laa dia stolie morie nyee tok hari nii ~ best kan?hah kampung korang cmne lak ? mcm aku jugak ke ? hmm aman kan dok kat kampung ... hmm tu la yang aku suke tau ! lagi2 bila sume cousin2 aku de . lagi meriah ... hehe ~

okiedokie !

itu saje !

sayonara !

^^

all about life












The End