Suke celoteh saye klik sini ;)

The Queen

My photo
Nama aku Aisyah. Aku mempunyai pelbagai karakter. Menjaga hati orang bukan kepandaian aku. So, don't say I didn't warned you if you get hurt by my words. Hi ! Really pleasure to know you ;)

Wednesday, December 22, 2010

kecoh tengah malam !

P/S :: cerita hari nii sgt panjang ! Jika anda malas nak bace panjang - panjang ... SILA TEKAN BUTTON X DI SEBELAH KIRI ATAS ANDA . Sekian Terima Kasih .

:)

Hello!

Hello!

Hello !

Assalamulaikum

Tadapapappa !! i lovin’ it !!

Haha .. ape daa aku mengarut .... okiedokie ! aku nak bercerita nii ... stolie molie hari nii tentang

Lipan !

Bukan lipan kecik !

Bukan jugak lipan biasa !

tapi ...

lipan BESAR PUNYE !!!!!!!!!!!

*ikut gaya maggi tuu ... yang besar punye !! hahaha ..*

betol !! aku tak tahu laa nak label lipan nii ape ...

anak lipan

ke ..

ummi lipan

ke ..

bapak lipan

tapiii ..

datuk lipan kot !!

serious weeiiii !! besaq gilaq ! aku rase kalo korang kat tempat aku ...

hmm ~

mesti da lari cari tempat yang lebih selamat ... bukan pompuan jee laki pon yang macho2 boleh lari tau ! ini lipan bukan sebarang lipan tau ! BESAQ punye lipan kot .. geli aku ..

hahaha ~ aku mmg geli dengan serangga2 yang berkaki banyak nii ... tak kisah laah .

lipan ke ape kee .. asal nampak berkaki banyak jee aku mmg geli ...

G . E . L . I

contohnye ::

*Mr . Roaches !

Characteristic dia ... dia boleh terbang ! kaki dia de bulu-bulu ..*tu yang aku geli sesangat*

pastu dia nii sgt laju ... de tenticals kat kepale !!

eeeee .. aku geli siot !! pompuan pon msti tau kan ...


Ni laa dia Mr . Roaches yang aku cerita tuu ...

yang dengki cm dalam cite Oggy and the Coackroaches tuu ... ni laa ...

ok .. enaugh pasal Mr . Roaches ok !

Sekarang cite pasal Mr . Gigantic Lipan ok ! hah .. minatang nii sangat bahaya wei ! BEWARE tau !

Aku da check kat Google daa .. Mr . Gigantic ni and anak cucu cicit dia sangat bahaya wei .. dia punye RACUN yg menyegat kot.. tp lebih merbahaya kepada bayi dan kanak – kanak yee !! ok ...

*macam ni laa saiz lipan yang attack kteroang mlm td ...


aku bagi cikit info pasal Mr . Gigantic Lipan and anak cucu cicit dia ok ...

Jeng

Jeng

Jeng

SILA TEKAN DISINI UNTUK TAHU DENGAN LEBIH LANJUT TENTANG LIPAN ! SANGAT MENARIK TAU !

Okidokie . tu je info nye ok ! cerita nyee pule .. macam ni .. aku , akak , cousin aku dok kampung cuti ni .. kami bertiga ... 3 DARA jaga nenek yang sekarang tinggal sensorang .. so .. kami nii tido depan television tau .. bentang tilam kat depan tv .. so dpt on9 n tgk tv sambil baring kan ? haha .. tu cara kami ..ok .. malam tuu nenek da nak tido daa .. da baring daa .. lampu pon da tutup daa ... aku tgh online , cousin aku nga nengok tv and akak aku tgh baring sambil nengok tv .. so nga2 baring nii .. nenek tetbe jee bangun cakap pebende nii .. pe yang besar2 nii .. pastu nenek cakap lipan la ! aku relax lagi .. aku ckp “hmm ~” tu jee .. haha .. lawak je kot .. nenek pon suroh akak aku bukak lampu ..

*so ikut kajian lipan nii suke akan gelap2 .. jadi kami pon bukak laa lampuu

so beliau pon membuka lampu .. cousin aku pon bangun berdiri atas tangga .. haha. Takot ! sape xtakot kan .. akak aku lak da jerit kat aku ckp “ cah ! cah ! amik spray tuu !! spray tuu !! kayu tuu pon same !! “ aku pon amik laa .. bagi spray ridsect kat nenek .. kayu lak aku pegang ! haha .. ni laa bermula nye peperangan antara kami !

Kami Vs. Mr .Gigantic centipedes !

Hahahaha ... aku da pegang kayu tuu dok laa pukul2 tilam yang terbentang tuu .. yelaa da silangga ini dok sembunyi bawah tilam .. pukul laa kan ..

pastu bila .... bilaa ... nenek selak jee tilam tuuuuuuuuu ....

“ WOW !!!!!!!!!!!!!!!! Besar GILE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! “ tu laa ayat aku bila nampak lipan tuu ... yela mane taknye . ingat kan lipan kecik jee .. rupanye ... besar ... terkejut laa wei aku .. hohoh ..^^”

Aku yang td iyeiye 100% berani tros jdi turun 0.01% berani .. hahahaha ... kayu tuu pulak nenek aku yg pegang ... dok pukul2 tilam tuu .. spray ditangan pon di picit2 hingga laaaaaaaa gas yang terakhir ..... bila selak jee tilam tgk MR . GIGANTIC LIPAN da hilang .. mne ?? mane pulak minatang nii hilang .. bukan lari ! hah mane la pulak minatang ni lari !! pastu aku yang tengah berdiri atas tangga jerit “tu !!! tu !!! tu !!! dekat dinding tuu !!! dia da pegi hujung situ .. kat tilam kita pulak !!!!! cepat kak !! cepat !!! “ hahaha ... xleyh bla .. segala anak tekak aku terkuar ! haha .. akak aku pon dengan penuh berani nye dok pukul !!! tekan !!!! hingga ke riwayat akhir MR . GIGANTIC CENTIPEDES !! tapi .................. minatang nii masih bergelut lagi wei !! bergerak-gerak !! ishhhh geli gle !!! akak aku lak selagi xmati di tekan tekan nyee lagi ... nenek lak dok spray jee kat minatang nii ... tp aku rase dia tgh diambang maut laa .. yelaa ... dok berbelit-belit jee .. pastu bila akak aku da lepas kayu .. dye bergerak lagi !!!!! aku amik kayu dari tgn akak aku !! *niat hati nak pukul2 and tekan jee lipan nii .. tapi bulu roma meremang tgk lipan nii .. heeeeeeeeeeeeeeeeee ~~ seyes geli .. jadi aku xsanggup ... so akak aku jugak laa yang dok pukul2 bnde alah nii ... aku lak amik penyodok kat dapur ... lama jugak kami sume bergelut dgn Mr.Giganitic Lipan nii ... nenek lak bukak pintuu .. n .... buang lipan tuu ke luar !! n malam tuu aku mmg xlena tido laa ... asik ingt kat Mr. Gigaintic Lipan jee .. haish ==” Mr. Gigaintic Lipan nii mmg bagi ‘MEMORI TERINDAH’ la kat aku ... tp nak x nak kena tdo jugak kan ... tido tuu kan penting untuk kesihatan .... so around 2 lebih camtu pon aku tido .. yang len sume da tido daa ..

THE END !

Sedikit tazkirah :: Lipan tuu jugak adalah binatang ciptaan ALLAH . Jadi ade sebabnyee ALLAH itu mencipta lipan ni .. memanglaa lipan ni BAHAYA . Tapi itu kan untuk keselamatan lipan tu jugak . Jadi kalau nak bunuh binatang ni saje2 TAK BAIK YE RAKAN2 !! Walaupun sangat bahaya pada BAYI DAN KANAK-KANAK . Bukan tak boleh bunuh . Boleh je ... Tapi bunuh la mase dia betul2 mengancam kita ! hee ~ tu jee tazkirah .. eh ?? tazkirah ke ?? nasihat ! hah nasihat ! ok ... tu jee tok hari nii...

SEKIAN

GOODBYE !!

all about life


The End