Suke celoteh saye klik sini ;)

The Queen

My photo
Nama aku Aisyah. Aku mempunyai pelbagai karakter. Menjaga hati orang bukan kepandaian aku. So, don't say I didn't warned you if you get hurt by my words. Hi ! Really pleasure to know you ;)

Thursday, November 11, 2010

kenapa lelaki suke tipu pempuan ?

salam pd pembce ... hehe ...sye sbnrnyee da xde kje ... pdhal ahd nii de exam ..last paper lak tuu ... sempat lak wat bnde nii ... hehe ..ok .. merepek lak ! ok act td sye bce stu blog nii tjuk dye cm kat ats tu ...

so ,,,,

kenapa lelaki suke menipu perepmpuan ? y ? y ?

act klow nk ckp lelaki jee ..x adil laa kn sebab pompuan pon sme ...

hehe ..spe sutuju angkat kening !!! hehe ... ok ... knpe sye wat bnde nii ??

kn da ckp xde kje daa .. huhu ... klow ikot kn pcl tjok nii btol ke x sye no comnt laa .. sbb pglmn ??

nop i dont hve any of it ..sye way pon sbb sye ske artikal nii ..jd kowg bce laa ....

.................................................................................................................................................

mlm nie ak nk citer psl topik ats tuh..

npe laki suker tipu pompuan??

naper?

xphm!!!

(aiyakk..over plak aku)

sbb ape ak over??

sbb ak penah kne tipu!!

(erkk..ak tipu laki kot!)

so..sape tipu sape neh??

bg ak same je..laki ke pmpuan ke..

laki mmg suker tipu pmpuan..coz die plyboy..

pmpuan pn sme..bcz die plygirl..

huhu..

so..ade bbrpe pndapat org..

psl tipu menipu nie..

knpe lelaki suker tipu pmpuan??

ape yang menyebabkan lelaki suke menipu yek???kebanyakan lelaki suke menipu untuk cover diri die???perlukah lelaki menipu????

Ramai wanita menjawab, “Nama lagi lelaki…memanglah curang!…tak boleh percaya!” Namun yang nyata jawapan itu tidak akan membuatkan wanita merasa tenang pun. Menyakitkan hati lagi ada. In general, it’s down to individual, actually.

# ada lelaki suka pasang banyak-banyak...... hobi kah tu? #

# lelaki yg pasang banyak2 tu adalah lelaki yg low self esteem..knapa? sbb kalau setakat 1 je dia: 1)takut keciwa kalau terputus hubungan cinta...takut gagal...2)pasang bnyk2 dia rasa secure..sbb makin banyak dipasang makin tinggi rasa ego dia..seolah-olah dia punya saham tinggi....3) sengaja mau kasi tunjuk2 dgn kwn2 dan org lain....kalau satu ja nnti dipanggil tidak kelelakian atau lembik #

# untuk menjaga hati..alasanya nak jaga hati pompuan..coz org pompuan tidak suka mendengar yg reality..(byk hati perlu dijaga) #

# nak cover line..menipu agar diri sendiri xterjerat tp yg jadi mangsanya perempuan gak asyik terjerat ngan tipu helah lelaki #

# tipu sunat..kononnya untuk kebaikan bersama..agar semua pihak senang hati dan mengelakkan dari pergaduhan..betul ke??

..............................................................................................................................................

ok2.. kte pause kejap yee .. rehat sebentar bersame kit kat !

hehe nk ke ? bli laa sndri ! merepek lg sye nii kn .. suke laa ..xsuke jgn bce ...hehe xde laa gurau jee .. sje jee nk wat suspen .. suspen ke ?? hehe ..

ok2 based on kat ats nii ... kowg rse btol ke ?? nta.. sye sndri xtwu ... yela kn sye da ckp xde pglmn ... tp kte lihat jee la pd reality nye yee.. btol ke x ... based on reality .. de btol nye tau ! xcye ?? cbe kowg perhatikan btol kejadian sekeliling ... lg2 pd kengkawan yg sedang hangat - hangat tahi aym .. hehe mksd sye hangt becintan ...

huhuhu... act bnde bkn laki jee tp pompuan pun 2 x 5 yee ... sme jee .. btol x ?? pd yg pompuan jgn marah yee ... hehe ..ok2 kte smbg lagi yee ... zassss..........

..............................................................................................................................................

mcm2 alasan yg lelaki bg kt perempuan atas kelakuan diorg. cthnye (razzi rahman, 2008):

Kata lelaki, Masa awal-awal dan masih cinta…

  • “Kalau you busy macamana pun…tak apa, I tunggu.”
  • “You tak pandai masak pun tak apa, kita boleh makan luar je”
  • “I akan tetap cintakan you walaupun fizikal you berubah.”
  • “I suka you sexy, menaikkan semangat I tau”
  • “I’m a good listener, you can talk about anything to me.”

Kata lelaki, setelah tertangkap berlaku curang…

  • “You selalu busy…I kesunyian so I cari lain lah.
  • “You tak pernah nak masak kat I, so ‘makan’ luar lah”
  • “You dah gemuk…I nak yang slim-slim.”
  • “Pakaian you terbukak camana pun…semangat I dah hilang kat you.”
  • “You cakap banyak sangat…bingit telinga I, BOSAN!!

pelik kan..haha..tp 2 la hakikatnye..ishk3..

................................................................................................................................................

ok2 kte pause lg ... hehe .. sje je kn interrupt korg bce !

hahah .. mmg pon ... sye mmg cmni ... pd yg knl tuu msti phm sgt ...

wee ~~

ok2 yg nii lak ... btol ke ?? btol ke tidak btol ke tidak btol ke tidak ?? bak kte datin wannabe ... hehe ..

de btol nyee gak ... tp cm yg sye ckp pompuan pon sme gak .. de yg mcm nii ... yela .. bkn sume laki tau cmni ... ingt yee wahai wanita BUKAN SUME begini ...... hehe .. pompuan pon de gak .. btol x laki ?? hehe ... btol angkat ibu kaki korg !! hehe .. soo ... still xcye gak ... LU PIKIAQ LAA SNDRI NAA ...

Hehehe .. k smbg k .. da nk abs pon ....

................................................................................................................................................

so pesanan dr razzi rahman jgk:

Nasihat bro kepada kaum lelaki :

Carilah wanita yang benar-benar you suka. Sukakan segala-gala tentangnya. Suka cara bercakapnya, suka lenggoknya, suka personiliti…suka semualah. Kemudian bayangkan yang you akan grow old together…kalau boleh nampak bahagia…then bro pasti cinta akan hadir dengan sendiri, mengikat hati anda berdua.

Nasihat bro kepada kaum wanita :

Pandai-pandailah mengubah scenery kehidupan anda berdua agar pasangan anda tidak mudah jemu. Tukar-tukarkan cara berpakaian, style rambut, ubah cara sentuhan dan panggilan! Pelbagaikan pulak perkara yang dilakukan, tempat yang dikunjungi, persoalan yang diperbualkan. Kalau biasa duduk belah kiri, duduk belah kanan pulak. kalau biasa di bawah, kenalah di atas pula. Kalau semua dah biasa…fikirkan sesuatu agar everything menjadi luarbiasa. Barulah happening dan teruja pasangan anda tuuu…kikikiki

"Sifat munafik ialah sifat-sifat hipokrit (seperti sejenis binatang sesumpah) atau sifat talam dua muka atau musang berbulu ayam atau berpura-pura jujur. Seorang yang munafik ialah seorang yang berpura-pura baik dan jujur. Seorang yang bersifat telunjuk lurus kelingking berkait atau pepet di luar runcing di dalam. Ia bercakap manis tapi bohong. Ia pandai berbahasa sehingga orang boleh mempercayai percakapannya, ia pandai berjanji tapi mungkir, ia bijak mematerikan perjanjian tetapi ia cabuli dan apabila ia berbalah ia sentiasa ingin menang walaupun terpaksa menegakkan benang yang basah asalkan orang boleh percaya cakap dia, dia juga pandai bodek atau mengampu seseorang. Seorang yang munafik ialah seorang manusia yang ada otak tapi tidak berpendirian, mudah menggadai pegangan hidup; dia ialah orang yang suka berbalah atau bertengkar. Dia boleh berubah-ubah sikap apabila diperlukan oleh kepentingannya"

>> so ?? amcm ?? pe pndpt korg sume ?? setuju ke x ... btol ke x .. cye ke x ... tu sume pndpt korg laa yee ...

sye nk cmnt lbh pon xboleyh jugak .. yela kte manusia ni kan de pndapt masing2 ... btol kan ??

so korg sume yg bce nii pon da besar pnjg daa pon .... pikr laa btol2 klow korg da terbuat bnde nii ... pkir laa perasan hati org len gak... xkira laa laki kee pompuan kee ....

so moral of the story ?? hehe korg fikir laa sndri yee .. bg yg terase sori laa yee .. xmnujukn pd sesape pon ...

soo sekian laa ..

:D

sape nk share mek lee .. udah saye ijinnin ....

n spe yg kne tag !

huhuhu sye men tag jee ... nk remove silakn .... hehehe ...



The End